Тежката катастрофа е станала на булевард Ботевградско шосе в София

...
 Тежката катастрофа е станала на булевард Ботевградско шосе в София
Коментари Харесай

Мантинела разряза кола, шофьор оцеля по чудо

 Тежката злополука е станала на бул. " Ботевградско шосе " в София

Пътна мантинела е разрязала кола, като е влезнала през предния прозорец и е излязла през задния при тежка злополука в столицата. По знамение водачът се е измъкнал незасегнат, само че вредите по автомобила са отчайващо огромни. Инцидентът се е случи на столичния бул. „ Ботевградско шосе ”, оповестява Нова телевизия. 

Експертът по пътна сигурност инж. Георги Златев изясни в изявление с Румен Бахов за „ Здравей, България “, че завършващият детайл - края на мантинелата, е от края на 1997 година. Според него скоростта няма значение и всяка причина за злополука може да докара до съдбовен край, в случай че оборудванията не са безвредни и изправни.

Въпросният завършващ детайл се назовава " рибена опашка ", а по-модерната и безвредна опция е " едностранен терминал ", чиято е цел е да се смачка при случай. " Идеята е част от кинетичната сила да бъде поета от оборудването при удара ", сподели специалиста. 

Това оборудване умерено може да отиде в някой музей, сподели инж. Златев. 

Има доста произшествия, поради които при конфликт с така наречен „ рибени опашки “ се стига до тежки последици, добави той, откакто водещият на „ Пълен парадокс “ разяснява, че мантинелата коли. 

„ Шофьорът може да не е отговорен. Възможно е да се стигне до такава обстановка, че да бъде заставен да избяга настрана, с цел да избави някой различен и да се наниже на тази „ рибена опашка “, възкликна Бахов, след което събеседникът му разясни, че такива ограничаващи системи към този момент са неразрешени. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР